Young Collectors Circle

Uitgelicht: Young Collectors Circle op Art Rotterdam

Dan Colen

Art Rotterdam is een gerenommeerde kunstbeurs voor hedendaagse kunst, die zich richt op de nieuwste ontwikkelingen in de beeldende kunst. De negentiende editie van Art Rotterdam vindt wederom plaats in de iconische Van Nellefabriek. Tijdens Art Rotterdam Week vinden meerdere events gericht op kunst, design en fotografie plaats in Rotterdam. Hieronder een overzicht met de events die door Young Collectors Circle worden georganiseerd.

PROGRAMMA
Tijdens Art Rotterdam Week organiseert Young Collectors Circle een uitgebreid programma:

  • woensdag 7 februari: members only artist talk bij citizenM Rotterdam
  • vrijdag 9 februari: members only programma op Art Rotterdam
  • zaterdag 10 & zondag 11 februari: publieke tours op Art Rotterdam
  • zaterdag 10 februari: bezoek aan designbeurs Object
  • zaterdag 10 februari: photography special i.s.m. Haute Photographie en het Nederlands Fotomuseum

VRIJDAG 9 FEBRUARI: YOUNG COLLECTORS CIRCLE X ART ROTTERDAM
We beginnen om 17:00u met de lancering van het boek “Ontroerend Goed, van kunst kijken naar kunst kopen” (Uitgeverij J.M. Meulenhoff), geschreven door Young Collectors Circle business manager Manuela Klerkx en Young Collectors Circle ambassadeur Oscar van Gelderen. Het echtpaar verzamelt al jaren kunst en zal tijdens dit programma een tipje van de sluier oplichten ten aanzien van het navigeren van de kunstwereld in het algemeen en een beurs als Art Rotterdam in het bijzonder tijdens deze Stoomcursus Art Rotterdam voor Beginners (en Gevorderden).

Na de stoomcursus verzamelen we ons om 18:15u op de beursvloer bij de booth van onze locatiepartner citizenM Rotterdam. Naast een speciaal, interactief kunstwerk van Marc Bijl zal citizenM art coördinator Floor Haverkamp iets vertellen over de kunstcollectie van de hotelketen, bekijken we de korte film waarin kunstcriticus Hans Den Hartog Jager enkele werken van de beurs uitlicht en zal beursdirecteur Fons Hof kort toelichten waar Art Rotterdam zich op richt en welke plek het inneemt in het beurslandschap. Aansluitend nemen Manuela en Oscar deelnemers mee de beursvloer op voor een gevarieerde rondleiding, waarbij ze in de praktijk brengen wat ze in hun boek beschrijven: welke vragen stel je, waar let je op en wat kost kunst (en waarom).

Meer informatie vind je hier.

YOUNG COLLECTORS CIRCLE DAILY TOURS
Young Collectors Circle biedt naast dit programma op zaterdag en zondag om 14:00u gratis publieke rondleidingen onder leiding van onze art coaches. Je hebt alleen een kaartje voor de beurs nodig. Tijdens de tours leer je alles over het kopen van kunst en het ontdekken van jouw smaak & stijl. Aanmeldingen verlopen via de informatiebalie van Art Rotterdam. Vol is vol!

INFORMATIE OVER HET PROGRAMMA BIJ CITIZENM, OBJECT EN DE PHOTOGRAPHY SPECIAL VOLGT.