Young Collectors Circle

Uitgelicht: Young Collectors Circle x Art Rotterdam Week

Art Rotterdam is een gerenommeerde kunstbeurs voor hedendaagse kunst, die zich richt op de nieuwste ontwikkelingen in de beeldende kunst. De negentiende editie van Art Rotterdam vindt wederom plaats in de iconische Van Nellefabriek. Tijdens Art Rotterdam Week vinden meerdere events gericht op kunst, design en fotografie plaats in Rotterdam. Hieronder een overzicht met de events die (mede) door Young Collectors Circle worden georganiseerd.

PROGRAMMA
Tijdens Art Rotterdam Week organiseert Young Collectors Circle een uitgebreid programma:

  • woensdag 7 februari: members only artist talk bij citizenM Rotterdam
  • vrijdag 9 februari: members only programma op Art Rotterdam
  • zaterdag 10 & zondag 11 februari: publieke tours op Art Rotterdam
  • zaterdag 10 februari: bezoek aan designbeurs Object
  • zaterdag 10 februari: bezoek aan Haute Photographie

WOENSDAG 7 FEBRUARI, 18-20 UUR: CITIZENM ARTIST TALK & OPENING ART ROTTERDAM
Dit programma begint om 18:00u met een drankje en warm hapje. Om half 7 zal kunstenaar Marc Bijl vertellen over zijn kunstenaarsschap en het werk dat hij voor citizenM en Art Rotterdam ontwikkelde, getiteld Fake Manifest. Daarna wordt een korte film over de beurs met kunstcriticus Hans den Hartog Jager getoond en deelt Young Collectors Circle tips & tricks voor het navigeren van Art Rotterdam. Daarna is gelegenheid om de opneing van Art rotterdam te bezoeken (tot 22:00 uur).

Aanmeldingen via members@youngcollectorscircle.nl.

VRIJDAG 9 FEBRUARI, 17-20 UUR: YOUNG COLLECTORS CIRCLE X ART ROTTERDAM
We beginnen om 17:00u met de lancering van het boek “Ontroerend Goed, van kunst kijken naar kunst kopen” (Uitgeverij J.M. Meulenhoff), geschreven door Young Collectors Circle business manager Manuela Klerkx en Young Collectors Circle ambassadeur Oscar van Gelderen. Het echtpaar verzamelt al jaren kunst en zal tijdens dit programma een tipje van de sluier oplichten ten aanzien van het navigeren van de kunstwereld in het algemeen en een beurs als Art Rotterdam in het bijzonder tijdens deze Stoomcursus Art Rotterdam voor Beginners (en Gevorderden). Na de stoomcursus verzamelen we ons om 18:15u op de beursvloer bij de booth van onze locatiepartner citizenM Rotterdam. Naast een speciaal, interactief kunstwerk van Marc Bijl zal citizenM art coördinator Floor Haverkamp iets vertellen over de kunstcollectie van de hotelketen, bekijken we de korte film waarin kunstcriticus Hans Den Hartog Jager enkele werken van de beurs uitlicht en zal beursdirecteur Fons Hof kort toelichten waar Art Rotterdam zich op richt en welke plek het inneemt in het beurslandschap. Aansluitend nemen Manuela en Oscar deelnemers mee de beursvloer op voor een gevarieerde rondleiding, waarbij ze in de praktijk brengen wat ze in hun boek beschrijven: welke vragen stel je, waar let je op en wat kost kunst (en waarom).

Meer informatie vind je hier.

ZATERDAG 10 FEBRUARI, 11-13 UUR: YOUNG COLLECTORS CIRCLE X OBJECT ROTTERDAM
Op zaterdagochtend 10 februari brengt Young Collectors Circle een bezoek aan designbeurs OBJECT. Deze bijzondere beurs vindt dit jaar plaats op een gloednieuwe locatie: Het HAKA-gebouw. Er is werk van meer dan 100 ontwerpers te zien, die hun werk graag aan je tonen en toelichten. We beginnen de dag met een gezamenlijk ontbijtje, gevolgd door een introductie van beursdirecteur Anne van der Zwaag. Zij leidt je vervolgens rond op de beurs, waarbij we gesprek gaan met enkele ontwerpers over hun werk. Daarna is er tijd om op eigen gelegenheid de beurs verder te ontdekken.

Meer informatie vind je hier.

ZATERDAG 10 FEBRUARI, 14-15:30 UUR: YOUNG COLLECTORS CIRCLE X HAUTE PHOTOGRAPHIE
Op zaterdagmiddag 10 februari organiseert Young Collectors Circle een programma over fotografie in Rotterdam in samenwerking met fotografiebeurs Haute Photographie. Haute Photographie, de fotografiebeurs met een uniek concept, vindt dit jaar weer plaats tijdens Art Rotterdam Week in LP2 . De basis van Haute is een groepsexpositie, waar werk wordt getoond van zowel de meesters uit de fotografiegeschiedenis als de jongste en spannendste talenten van het moment. Deze collectie brengt een selecte groep van internationationale galeries bij elkaar, van New York tot Milaan. Bezoekers van Haute kunnen de vele aspecten van fine art fotografie genieten en ontdekken. Haute Photographie is een ontmoetingsplek voor kunstenaars, curatoren, verzamelaars – beginnend en ervaren – en iedereen met een voorliefde voor fotografie.

Meer informatie vind je hier.

ZATERDAG 10 & ZONDAG 11 FEBUARI, 14-15 UUR: YOUNG COLLECTORS CIRCLE DAILY TOURS
Young Collectors Circle biedt naast dit programma op zaterdag en zondag om 14:00u gratis publieke rondleidingen onder leiding van onze art coaches. Je hebt alleen een kaartje voor de beurs nodig. Tijdens de tours leer je alles over het kopen van kunst en het ontdekken van jouw smaak & stijl.

Aanmeldingen verlopen via de informatiebalie van Art Rotterdam. Vol is vol!