Young Collectors Circle

Members

Op deze pagina kun je als lid van Young Collectors Circle terecht voor alle vragen die betrekking hebben op verzamelen én vind je meer informatie over Young Collectors Travel, Young Collectors Academy en Young Collectors Dinners.

HELPDESK

Als startende, maar ook als ervaren verzamelaar, kun je tegen een boel vragen aanlopen ten aanzien van het beheer en behoud van jouw collectie. Wij beantwoorden graag jouw vragen en als we het antwoord niet weten, koppelen we je aan de juiste experts. Zo kun je contact met ons opnemen als je een vraag hebt over bijvoorbeeld:

  • Het afsluiten van de Kunstkoopregeling
  • Regelingen rondom BTW of invoerrechten
  • Het inlijsten van je werk
  • Het conserveren of restaureren ervan
  • Het registreren van jouw collectie
  • Het taxeren van kunstwerken
  • Het verzekeren van je collectie

Ook als je behoefte hebt aan aankoopadvies, kun je contact opnemen: wij kennen de beste adviseurs op verschillende deelgebieden en koppelen ze graag aan je. Stel jouw vraag -geheel vrijblijvend- via onze helpdesk: helpdesk@stichtingartprojects.nl!

Young Collectors Helpdesk is powered by Ars Mundi. Experts van Ars Mundi adviseren en helpen jou met de bescherming van je kunstcollectie.

TRAVEL

Ben je geïnteresseerd in het bezoeken van een buitenlandse beurs? Young Collectors Travel organiseert ongeveer 4 keer per jaar reizen naar gerenommeerde buitenlandse beurzen. Tijdens deze 3- tot 5-daagse reizen ontdek je de kunstscene van de desbetreffende stad niet alleen door rondleidingen op de beurzen, maar ook middels collectiebezoeken, gallery tours, studio visits en museumrondleidingen, én leer je je reisgenoten beter kennen tijdens een diner.

In 2017 werden Basel Art Week (CH) en Copenhagen Art Week (DK) bezocht; in 2018 Armory Week New York (USA), Basel Art Week (CH), Frieze Week London (UK) en Miami Art Week (USA). In 2019 staat onder meer Frieze Week New York (USA) op het programma. Interesse om aan te sluiten? Mail ons op travel@stichtingartprojects.nl voor meer informatie!

ACADEMY

Momenteel wordt Young Collectors Academy ontwikkeld: een verdiepingsprogramma voor leden met behoefte aan meer achtergrondinformatie, bestaande uit lezingen, workshops, colleges en cursussen, waarbij wordt ingezoomd op bijvoorbeeld kunstgeschiedenis, de geschiedenis van het verzamelen en kunst & economie.

Saffron Pape

DINNERS

Jaarlijks organiseert Young Collectors Circle meerdere Young Collectors diners voor leden in samenwerking met The Gallery Club. Deze diners zijn er om elkaar als Young Collectors Circle-leden beter te leren kennen en netwerken op te bouwen. De diners vinden plaats in een door The Gallery Club gecureerde tentoonstelling op een inspirerende locatie, zoals bijvoorbeeld Sotheby's, de StadsSalon en Looiersgracht 60. Tussen de verschillende gangen door worden artist & gallery talks gehouden. De diners worden aangekondigd via de nieuwsbrief en de kalender op de homepage van deze website.